Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.01.2024.

19/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.01.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:13 zalazi u 16:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 82 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

Profesionalna vatrogasna jedinica –  jedna intervencija gašenja požara. Gorio krov hale na pilani u Vučkovcima. Intervencija trajala od 15:05 do 17:10 sati. U gašenju požara učestvovala četiri vatrogasca sa dva vozila uz pomoć radnika pilane.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 5°C, atmosferski pritisak 978 mb, relativna vlažnost 97%, puše slab do umjeren vjetar sjevernog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom i snježnim padavinama. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 3°C.

Biometeorološka prognoza: Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti lošijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. U Hercegovini i na jugozapadu probleme će uzrokovati strujanje toplijeg zraka i kiša, u većem dijelu Bosne postepeno zahlađenje i snijeg. Sa noćnim satima i izraženijim padom temperatura, opšta slika dodatno će se pogoršati. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od težih aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube