Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.04.2024.

19/04/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.04.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:50 zalazi u 19:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 64 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanaj javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima –  zbog radova na zamjeni rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, svakog radnog dana od 8 do 15 sati saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati M-14.1 Mionica I-II i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 4°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost 70%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 13°C.

Biometeorološka prognoza: Dodatna stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Tokom jutarnjih sati trebali bi posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od hladnoće, s obzirom da će temperature zraka širom zemlje biti neuobičajeno niske. Potom ugodnije, uz blago zatopljenje i vedrije. Sa više sunca, opšta slika će, većim dijelom dana biti ljepša u Hercegovini. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube