Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.05.2023.

19/05/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.05.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:08 zalazi u 20:18 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 52 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Lukavcu Gornjem u kojoj je pješak zadobio teške tjelesne povrede.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 10:50 do 12:50 sati R-465a u mjestu Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 11°C, atmosferski pritisak 996mb, relativna vlažnost 95%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kratkotrajnom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 15 do 18°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i proteklog dana, u Bosni tmurno, što će kod osjetljivih osoba pretežno uzrokovati promjenu raspoloženja. Tokom jutra svježije, stoga je poželjno je biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i prikladno se odjenuti. U Hercegovini sunčanije i ugodnije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana, poslije podne moguće i uz nešto izraženiji osjet sparine, čemu bi trebalo posvetiti pažnju, te po potrebi reducirati aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube