Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.07.2022.

19/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:10 zalazi u 20:34 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 94 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno rođeno je sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dva slučaja evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 21°C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost zraka 47%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 31°C.

Biometeorološka prognoza: Jutarnji i prijepodnevni sati će biti ugodniji, izraženije u unutrašnjosti zemlje, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije, ne pretjerivati sa aktivnostima, te izbjegavati duži boravak na suncu uz provođenje mjera zaštite od vrućine. Preporučljivo je planirane aktivnosti obavljati u periodu sa više svježine, laganije se odijevati, konzumirati dovoljno tečnosti i postupati u skladu sa preporukama nadležnih službi. (FHMZ)

Polenska prognoza: Nizak nivo polena ambrozije. Umjeren nivo polena trave i mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube