Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.11.2022.

19/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.11.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:42, a zalazi  16:20, obdanica traje 9:38 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 74 pacijenta.

Vatrogasna jedinica – sinoć od 22:05 do 23:30 sati pripadnici PVJ Gradačac imali su tehničku intervenciju na preventivnom obezbjeđenju mjesta saobraćajne nezgode na putu Gradačac – Ormanica zbog opasnosti od izbijanja požara na prevrnutom vozilu. U intervenciji je učestvovala posada od 3 vatrogasca sa vozilom

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata evidentirano je krivično djelo krađe u ulici Hazna, 3 saobraćajne nezgode od kojih su dvije bile sa materijalnom štetom, a jedna sa 2 lakše povrijeđena lica. 3 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”. 

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola u saobraćaju na području grada Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je  6°C (u 8 h), atmosferski pritisak 982 mb, relativna vlažnost vazduha 97 %, puše slab J vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu promjenljivo oblačno tokom prijepodneva, nakon čega će nastupiti povećanje naoblake sa kišom umjerenog, na momente i pojačanog intenziteta, što će se nastaviti tokom noći i drugi dan vikenda. Najviša dnevna temperatura od 9 do 11 °C.

Biometeorološka progoza – Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i djelimičnim zahlađenjem, kod osjetljivih osoba uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, nesanice. Veći sadržaj vlage u zraku također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima, stoga je neophodno umanjiti aktivnosti. Također poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube