Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.12.2021.

19/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.12.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:14 zalazi u 16:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 73 pacijenata. Jedna osoba upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom. U rubrici „ostali događaji“ evidentiran je jedan slučaj.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati R-465a Kerep i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 5°C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost zraka 53%, puše slab do umjeren vjetar sjevernog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa mogućim slabim padavinama. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 7°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno je povoljne. Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale i blagi porast temperatura sredinom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito tokom jutra. Opšta slika će, usljed povremenih padavina, biti lošija na istoku zemlje, sa odmicanjem dana i ovdje će se biometeorološke prilike popraviti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube