Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.01.2023.

20/01/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.01.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:12 zalazi u 16:43 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 70 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo – krađa. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 0°C, atmosferski pritisak 981 mb, relativna vlažnost zraka 98%, puše slab vjetar sjevernog smjera. Vrijeme danas oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka 0 do 3°C.

Biometeorološka prognoza: Tmurno vrijeme, uz padavine i niže temperature u odnosu na protekli dan, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed porasta sadržaja vlage u zraku i preovladavajućeg sjevernog strujanja, osjet hladnoće biće izraženiji. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube