Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.01.2024.

20/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.01.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:12, a zalazi u 16:43, obanica traje 9:31.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 55 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Zabilježen je kvar u snabdijevanju vodom na području Zelinje Srednje. Ekipa Komunalca je jutros na licu mjesta i očekuje se da će kvar biti otklonjen tokom dana i uspostavljeno uredno snabdijevanje vodom i ovog područja.

Policijska stanica – U protekla 24 sata dogodile su se 2 saobraćajne nezgode u Lukavcu Donjem i Mionici I, u jednoj od njih jedno lice je zadobilo tjelesne povrede.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je -3 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 999 mb, relativna vlažnost vazduha 85 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura vazduha od 2 od 4 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je nepovoljna, izraženije u prvom dijelu dana. Mada će prestanak padavina i stabilizacija vremenskih prilika djelovati pozitivno na većinu populacije, osjetno niže temperature će uzrokovati jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Neophodno je reducirati boravak na otvorenom, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube