Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.07.2022.

20/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:11 zalazi u 20:33 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 88 pacijenata. Jedna osoba upućena na UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno rođeno je 12 beba, šest djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jadna saobraćajna nezgoda u kojoj su tri osobe povrijeđene.

Stanje na putevima – radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencija gašenja požara. U Biberovom Polju gorilo nisko rastinje. Intervencija gašenja požara trajale od 13:35 do 16:30 i od 19:03 do 21:05 sati. Opožareno je ukupno oko 13 dunuma zemljišta. U gašenju požara učestvovale posade od tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 23°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost zraka 40%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura zraka od 33 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Nakon svježije noći i mirnijeg sna, te relativno ugodnih prijepodnevnih sati u većem dijelu zemlje, u nastavku dana opšta slika djelimično će se pogoršati, pod uticajem natprosječnih temperatura zraka. Negativni efekti vremenskih prilika biće najizraženiji na jugu Hercegovine, sjevernoj i sjeveroistočnoj Bosni, naročito u periodu od 12 do 18 sati. Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom i izlaganje suncu, provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, te poštivati preporuke nadležnih službi. (FHMZ)

Polenska prognoza: Nizak nivo polena ambrozije. Umjeren nivo polena trave i mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube