Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.10.2022.

20/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:01 zalazi u 18:01 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 79 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Ormanica na dionici Srebrenik-Orašje u vremenu od 08 do 16 sati, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije. Zbog planskih radova od 9 do 13 sati bez struje će biti naselja Toke 2, Jelovče selo, Zelinja Donja, Zelinja Srednja, Zaimovići i Jasenica

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 998 mb, relativna vlažnost zraka 85%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 21°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilne vremenske prilike i duži sunčani intervali, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su usljed hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se sa porastom temperature, danju po potrebi raskomotili. Sa noćnim satima ponovo će biti dosta svježije, stoga bi osjetljive osobe trebale biti opreznije, djelimično umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube