Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.12.2023.

20/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.12.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:14 zalazi u 16:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 70 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je pet beba, jedna djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirana su dva slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 9°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljnije biometeorološke prilike i stabilizaciju vremena, većina populacije će se osjećati bolje. Prohladno jutro i potom duži sunčani intervali, povoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. U centralnoj i istočnoj Bosni, mjestimično zadržavanje magle tokom prijepodneva, uzrokovaće manje probleme osjetljivim osobama. Sa odmicanjem dana posvuda će biti ugodnije. Kasni noćni sati mogli bi proteći uz vrlo slabe padavine, što će neznatno remetiti opštu sliku.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube