Najnovije vijesti

Servisne informacije za 21.04.2022.

21/04/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 21.04.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:46 zalazi u 19:44 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 65 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nesreća u ulici Šehitluci u kojoj je jedno lice povrijeđeno.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Mionica III i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 5°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost zraka 80%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa slabijom kišom u poslijepodnevnim satima.  Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 18°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, ponajviše zbog nestabilnog vremena. Nakon hladnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, postepeno će otopliti. Opšta slika će, uz više temperature zraka, u drugom dijelu dana biti ljepša na jugu zemlje. U Bosni djelimično stabilnije, pri tome uz naoblaku i slabije padavine u poslijepodnevnim satima, što bi moglo uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube