Najnovije vijesti

Servisne informacije za 21.06.2022.

21/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 21.06.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:53 zalazi u 20:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 101 pacijent. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, tri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom šeteom. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati M-14.1 Mionica I-II i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog kvara na cjevovodu u ulici Šehitluci bez vode će do 12 sati će biti potrošači u ulicama Sviračka, Hazna i Škorići. U periodu od 21.06. do 06.07.2022. godine će se vršiti kontrolni pregled, testiranje cjevovoda i primopredaja novoizgrađenih cjevovoda i objekata vodovodnog sistema na južnom dijelu područja grada. Prilikom ovih radova će dolaziti do isključenja rada izvorišta, te je moguće da će doći nestanka vode u određenim naseljima i ulicama. 

Jutarnja temperatura u Gradačcu 25°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost zraka 57%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas vedro, sunčano, toplo i sparno. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se razdoblje povoljnijih biometeoroloških prilika, većina populacije biće boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Poslijepodnevni sati proteći će uz nešto izraženiji osjet sparine i vrućinu. Opšta slika će biti nešto lošija na sjeveru zemlje, gdje bi prolazna nestabilnost tokom jutra, kod osjetljivih osoba mogla uzrokovati jačanje tegoba, stoga je poželjno biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Sa odmicanjem dana i ovdje će biti ugodnije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube