Najnovije vijesti

Servisne informacije za 21.06.2023.

21/06/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 21.06.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:53 zalazi u 20:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 78 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede. Evidentiran je jedan slučaj u rubrici “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 24°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost 70%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano, toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka 33 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Duži sunčani intervali, uz svježije jutro, povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će sa odmicanjem dana biti osjetno toplije. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se potrebi raskomotili. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube