Najnovije vijesti

Servisne informacije za 21.07.2022.

21/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 21.07.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:12, a zalazi  20:32, obdanica traje 15:20 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 79 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – zabilježene su 2 intervencije na gašenju požara u protekla 24 sata.  U Avramovini su gorjeli nisko rastinje i voćnjak na površini oko 20 duluma. Požar je gašen od 13 do 17 sati uz angažman posade od 4 vatrogasca sa 1 vozilom. U isto vrijeme druga posada od 3 vatrogasca i 1 vozilom gasila je požar na niskom rastinju površine oko 10 duluma u Unkićima. Ova intervencija je uspješno završena u 13:50 sati.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 24 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 991 mb relativna vlažnost vazduha 50 %, puše slab J-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura od 35 do 37 °C.

Biometeorološka progoza – Biometeorološka prognoza je lošija usljed toplotnog vala koji će se, osim u dijelu Hercegovine, širiti i na sjeveru Bosne. Dugotrajni period visokih temperatura nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Sa odmicanjem dana će biti sve toplije, a pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima mogao bi izazvati reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i malaksalosti, stoga je neophodno maksimalno reducirati boravak na otvorenom, izbjegavati duže izlaganje suncu i jače fizičke napore. Manjak svježine tokom noći također će uzrokovati probleme sa snom. Savjetujemo Vam da se pridržavate uputa nadležnih službi.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube