Najnovije vijesti

Servisne informacije za 21.07.2023.

21/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 21.07.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:12 zalazi u 20:32 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 59 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom period nije bilo prijava zbog narušavanja javog reda i mira, krminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 10:50 do 12:50 sati R-465a u mjestu Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 23°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost 75%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro, sunčano, toplo i sparno. Poslije podne povećanje oblačnosti sa kišom praćenom grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Najviša dnevna temperatura zraka 30 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: U Bosni će se opšta slika postepeno pogoršavati. Povećanje naoblake i padavine, izraženije sa poslijepodnevnim satima, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Negativni efekti promjene vremena djelimično će se ublažiti sa noćnim satima, usljed blagog osvježenja u vidu nižih temperatura zraka. Na jugu sunčanije i stabilnije, pri tome vruće, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, osobito poslije podne. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube