Najnovije vijesti

Servisne informacije za 21.09.2023.

21/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 21.09.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:24 zalazi u 18:54 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 50 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirana dva slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 10:50 do 12:50 sati R-465a Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila. Počeli su radovi na rekonstrukciji cjevovoda u ulicama Kadić Mahala (dio), Ibrahima Kapetanovića (dio),  1. maj, Partizanske bolnice, 18. Hrvatske NOU brigade, Hasana Kikića i Husein-kapetana Gradaščevića (dio) u ukupnoj dužini  od 2.000 metara.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C. Vrijeme danas malo do umjereno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 29°C.

Biometeorološka prognoza: Promjena vremenskih prilika usloviće lošiju opštu sliku, najprije na zapadu, potom sa odmicanjem dana i u cijeloj zemlji. Preovladavajuće južno strujanje uz izraženiju nestabilnost, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti, izraženije u drugom dijelu dana. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube