Najnovije vijesti

Servisne informacije za 21.11.2022.

21/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 21.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:45 zalazi u 16:18 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 96 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jevni red i mir je narušen naručito drskim ponašenjem. Dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanja s kolovoza na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo u  Mionici u kojoj je jedna osoba povrijeđena. Jedean slučaj je evidentiran u rubrici “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 5°C, atmosferski pritisak 982 mb, relativna vlažnost zraka 94%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa povremeno slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Djelimična stabilizacija uslovljava nešto ugodnije biometeorološke prilike. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana. Povećana naoblaka i tmurno vrijeme, praćeno povremenim, slabijim padavinama, pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje. Mada će se opšta slika popraviti, obzirom da će osjetnije zahladniti, poželjno je posvetiti više pažnje prikladnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, naročito tokom jutra i večeri. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube