Najnovije vijesti

Servisne informacije za 21.12.2022.

21/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 21.12.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:15, a zalazi  16:13 obdanica traje 8:58 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 62 pacijenta, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljeni kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata evidentirano je krivično djelo teške krađe i 1 događaj u rubrici “ostali događaji. 

Radarske kontrole – 11:40 do 13:40 satiM-14.1 Mionica I-II.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je  2°C (u 8 h), atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost vazduha 96 %, puše slab J vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu prijepodne oblačno i maglovito, a popodne razvedravanje uz sunčane periode. Najviša dnevna temperatura od 8 do 10 °C.

Biometeorološka prognoza – Stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Nakon vedrije noći, jutarnji sati će biti osjetno hladniji, naročito u unutrašnjosti, stoga je neophodno biti oprezniji, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Izvjesna je u unutrašnjosti i pojava magle te porast zagađenja zraka u gradovima. U nastavku dana će otopliti, uz sunčane intervale, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube