Najnovije vijesti

Servisne informacije za 22.01.2023.

22/01/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 22.01.2023.
Servisne informacije

 

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:11 zalazi u 16:45 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 95 pacijenata.  Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – zbog kvara na dalekovodu bez struje su korisnici u naselju Mionica-Krčevina. Ekipe za otklanjanje kvara su na terenu.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 0°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 99%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka 0 do 3°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su napovoljne. Usljed nestabilnih vremenskih prilika tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće izraženije. Veći sadržaj vlage u zraku i sjeverno strujanje dodatno će pojačavati osjet hladnoće. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube