Najnovije vijesti

Servisne informacije za 22.02.2022.

22/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 22.02.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:32 zalazi u 17:29 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 69 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se dva krivična djela i dvije saobraćajne nezgode sa pričinjenom materijalnom štetom.

Radarske kontrole – 12:30 do 13:45 sati M-1.8 Ormanica. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost zraka 94%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 9°C.

Biometeorološka prognoza: Uz nešto povoljnije biometeorološke prilike hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Moguće je duže zadržavanje naoblake i slabije padavine u centralnim dijelovima zemlje što bi moglo uzrokovati povremene tegobe kod osjetljivih osoba. Obzirom da će biti dosta svježije u odnosu na protekli period, uz blagi porast temperatura tokom dana, poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima. Na jugu i jugozapadu sunčanije, uz buru koja će remetiti ugođaj. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube