Najnovije vijesti

Servisne informacije za 22.02.2023.

22/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 22.02.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:32 zalazi u 17:29 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 80 pacijenata. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u Biberovom Polju. Vatra je zahvatila oko 40 dunuma niskog rastinja i pet dunuma voćnjaka. U gašenju požara od 15:15 do 19:30 sati učestvovala je posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost zraka 73%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka 16 do 18°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike i dalje su povoljne u cijeloj Bosni i Hercegovini. Porast temperatura zraka i duži sunčani intervali, uz bolje raspoloženje, djelovaće motivirajuće na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Obzirom na neuobičajenu toplinu tokom dana, poželjno je laganije se odjenuti prilikom boravka na otvorenom i ne provoditi jače fizičke aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube