Najnovije vijesti

Servisne informacije za 22.04.2023.

22/04/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 22.04.2023.
Servisne informacije

Drugog dana Ramazanskog bajrama, u subotu 22. aprila, Islamska zajednica u BiH će obilježiti Dan šehida.

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:44 zalazi u 19:45 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 72 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnomu periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Jelovče Selu u kojoj je jedno lice povrijeđeno nakon pada sa motocikla.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 11°C, atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost 63%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka 18 do 20°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u ovom periodu. U nastavku dana, sa porastom temperatura, ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete van domova. Sa noćnim satima i jačanjem južine, moguće su blaže reakcije na promjenu. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube