Najnovije vijesti

Servisne informacije za 22.05.2024.

22/05/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 22.05.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:05 zalazi u 20:21 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 53 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je osam beba, tri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo nasilja u porodici i saobraćajna  nezgoda u Mionici II u kojoj je jedna osoba povrijeđene

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:30 sati M-1.9 Vučkovci, od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara. Danas će u fabrici CIMOS TMD Ai, od 12 do 13 sati, biti izvedena vježba gašenja požara, evakuacije radnika i pružanja pomoći povrijeđenim osobama.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije. Jučer poslije podne, usljed nevremena, bio je veći broj kvarova koji su otklonjeni.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C, atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost 71%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno, krajem dana sa slabom kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao u proteklom periodu, nakon svježijeg i ugodnijeg jutra, u nastavku dana sa porastom temperatura i nešto izraženijim osjetom sparine u poslijepodnevnim satima. Sa dolaskom noći opšta slika će se djelimično popraviti, što će omogućiti mirniji san. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od jačih napora. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube