Najnovije vijesti

Servisne informacije za 22.07.2022.

22/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 22.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:13 zalazi u 20:31 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 79 pacijenata. Jedna osoba upućena na UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jadna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 16:45 do 19:00 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 26°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 40%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura zraka od 36 do 38°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i proteklog dana, uz nepovoljne biometeorološke prilike. Većina populacije bi trebala biti opreznija i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih i djece. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je lagano se odjenuti, reducirati izlaganje suncu zbog visokih vrijednosti UV indeksa, planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Uz visoke temperature, problem će predstavljati i nedostatak svježine u noći. Poželjno je pratiti izvještaje i preporuke nadležnih službi. (FHMZ)

Polenska prognoza: Nizak nivo polena ambrozije. Umjeren nivo polena trave i mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube