Najnovije vijesti

Servisne informacije za 23.02.2023.

23/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 23.02.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:30 zalazi u 17:30 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 80 pacijenata. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice povrijeđeno.

Radarske kontrole – od 07:15 do 09:15 sati M-1.9 Ledenice Donje i od 10:50 do 12:50 sati R-465a Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 98%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Jutro umjereno oblačno sa slabom maglom u nizinama.Vrijeme danas pretežno oblačno sa sunčnim intervalima, krajem dana moguća mjestimično slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka 13 do 14°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Uz sunčano vrijeme i osjetniji porast temperatura, većina populacije će se osjećati ugodnije i biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba umanjiće se tokom dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Sa noćnim satima, usljed slabije izražene nestabilnosti, opšta slika djelimično će se pogoršati, ne suviše. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube