Najnovije vijesti

Servisne informacije za 23.03.2022.

23/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 23.03.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:39, a zalazi u 18:08, obdanica traje 12:29 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljen i zbarinuta 84 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – juče su vatrogasci intervenisali na području Bagdala gdje je gorilo nisko rastinje na površini oko 10 duluma. Požar su gasila 3 vatrogasca sa vozilom u periodu od 16:38 do 17:43 sati.

Elektroposlovnica – nema prijavjenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježena je saobraćajna nezgoda u Vučkovcima, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području grada Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 8 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 1003 mb, relativna vlažnost vazduha  37 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura od 17 do 20 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon prohladnog jutra temperature će porasti i biće ugodnije. Tegobe kod osjetljivih osoba postepeno će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, obzirom da će mjestimično biti natprosječno toplo.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube