Najnovije vijesti

Servisne informacije za 23.07.2022.

23/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 23.07.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:14, a zalazi  20:30, obdanica traje 15:16 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 77 pacijenata, 3 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – zabilježene su 2 intervencije na gašenju požara u protekla 24 sata.  U Ledenicama Donjim kod Križa gorjeli su nisko rastinje i smeće na površini oko 1 duluma. Požar je gašen od 16:48 do 18:10 sati uz angažman posade od 3 vatrogasca sa 1 vozilom. Od 20:36 do 23:50 sati dvije posade sa 4 vatrogasca i 2 vozila gasile su požar na pomoćnom objektu u voćnjaku u zaseoku Ganići na području Lukavca Gornjeg. Objekat je potpuno izgorio, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječeno je njegovo dalje širenje na okolne parcele voćnjaka i šume.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 27 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 989 mb relativna vlažnost vazduha 41 %, puše slab J vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura od 37 do 39 °C.

Biometeorološka progoza – Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Dodatni porast temperatura zraka i širenje toplotnog vala uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti vrlo visoke, neophodno je izbjegavati duže boravke na otvorenom i izlaganje suncu, naročito osobe sa kardiovaskularnim problemima, te rizične grupe poput starijih, djece i trudnica. Nemogućnost adekvatnog odmora usljed manjka svježine u noći, dodatno će pogoršavati opštu sliku. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube