Najnovije vijesti

Servisne informacije za 23.09.2022.

23/09/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 23.09.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:26 zalazi u 18:50 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 61 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno  devet beba, šest djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirano je jedno krivično djelo i tri slučaja u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 09:40 sati M-1.9 ulica Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova  od 9 do 13 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naselju Mionica Krčevina (izlaz prema gradu).

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost zraka 90%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 16°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće povoljnije u odnosu na protekli period. Nakon prohladnog jutra u Bosni, kada je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, postepeno će se razvedravati. Sa porastom temperature zraka, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U Hercegovini toplije i ugodnije tokom cijelog dana. Sa poslijepodnevnim satima i dodatnom stabilizacijom, opšta slika bi u cijeloj zemlji trebala biti ljepša. (FHMZ)

Polenska prognoza: Visok nivo polena ambrozije. Većina osoba s bilo kojom osjetljivošću na ovu skupinu aeroalergena će osjetiti simptome. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube