Najnovije vijesti

Servisne informacije za 23.12.2021.

23/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 23.12.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:16 zalazi u 16:14 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 69 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 11 beba, pet djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u ulici Titova u kojoj je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. Za vrijeme ceremonije otkrivanja spomen-obilježja ubijenoj djeci Gradačca od 1992-1995. godine saobraćaj u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, od gradskog kina do sportske dvorane, od 11 do 12 sati će biti posebno regulisan.

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 9:00 do 11:00 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naselju Liporašće Turićko.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -4°C (pri tlu -7°C), atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost zraka 80%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno i stabilno. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Nakon hladnog jutra, lagani porast temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu ljudi, stoga bi hronični bolesnici i meteoropate mogli osjetiti olakšanje. Uz manje izraženo sjeverno strujanje, osjet hladnoće također bi se trebao umanjiti. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju, naročito tokom prijepodneva. Usljed približavanja promjene, opšta slika djelimično će se pogoršati sa noćnim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube