Najnovije vijesti

Servisne informacije za 23.12.2022.

23/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 23.12.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:16 zalazi u 16:14 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 65 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene su dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se krivično djelo provale. Evidentiran je jedan slučaj u rubrici “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 ulica Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u ulici Varoška. U gašenju zapaljenog dimnjaka učestvovala jedna posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom. Intervancija je trajala od 14:35 do 18:00 sati.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 76%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka 9 do 11°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće povoljnije u odnosu na prethodni dan. U Hercegovini i na jugozapadu zemlje, uz više sunca, opšta slika će biti ljepša. U Bosni također stabilnije, mada hladno vrijeme uz maglu kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od zagađenog zraka. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube