Najnovije vijesti

Servisne informacije za 23.12.2023.

23/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 23.12.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:16, a zalazi u 16:14, obdanica traje 8:58.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 69 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija na gašenju požara.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata dogodila su se četiri saobraćajne nezgode, tri sa materijalnom štetom, a u jednoj je jedno lice zadobilo tjelesne povrede. Evidentirano je i jedno narušavanje javnog reda i mira, te jedan događaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 4 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 979 mb, relativna vlažnost vazduha 84 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, malo do umjereno oblačno uz sunčane periode. Najviša dnevna temperatura vazduha od 9 od 11 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti i većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Nakon vedrije noći, u jutarnjim satima će biti prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnoj zaštiti od nižih temperatura i djelimično reducirati aktivnosti. U ostatku dana ugodnije, uz blago zatopljenje i stabilnije vrijeme, sa sunčanim intervalima. Na jugu zemlje, uz malo više temperature zraka u odnosu na unutrašnjost. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube