Najnovije vijesti

Servisne informacije za 24.01.2021. godine

24/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 24.01.2021. godine
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:09 zalazi u 16:48 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 88 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, tri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo, radi se o teškoj krađi. U protekla 24 sata dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u Kerepu i ulici Žrtava genocida u Srebrenici. Povrđene su četiri osobe.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Stanje na putevima – ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Za sutra je planiran početak radova rekonstrukcije azbest cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila i dotrajale mreže u ulici Hazna u ukupnoj dužini 1.070 metara.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -5°C (pri tlu -8°C), atmosferski pritisak 1004 mb, relativna vlažnost zraka 88%, puše slab vjetar sjevernog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od -2 do 0°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se period stabilnijeg, većim dijelom dana hladnog vremena, uz duže zadržavanje naoblake u Bosni, u Hercegovini sa sunčanim intervalima. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i maksimalno reducirati aktivnosti, kao i boravak na otvorenom, naročito u unutrašnjosti zemlje. Jutarnji i večernji sati biće posvuda sa osjetno nižim temperaturama. Na sjeveru i u Hercegovini djelimično toplije i malo ugodnije sredinom dana. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube