Najnovije vijesti

Servisne informacije za 24.01.2023.

24/01/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 24.01.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:11 zalazi u 16:45 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 58 pacijenata.  Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice povrijeđeno. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 1003 mb, relativna vlažnost zraka 99%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 5 do 6°C.

Biometeorološka prognoza: Tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima, ponajviše astmatičarima i osobama sa ishemijskim problemima, uzrokovaće poteškoće, izraženije u hladnijim prijepodnevnim satima. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje. Negativni uticaj vremenskih prilika biće slabije izražen u Hercegovini, gdje će uz manju naoblaku biti toplije i ugodnije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube