Najnovije vijesti

Servisne informacije za 24.05.2023.

24/05/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 24.05.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:04 zalazi u 20:23 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 68 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 u ulici VI bataljona. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost 74%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka 26 do 28°C.

Biometeorološka prognoza: Nakon svježije noći i mirnijeg sna, jutarnji sati i dio prijepodneva će također biti ugodniji. Usljed porasta temperatura i izraženijeg osjeta sparine, u drugom dijelu dana moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, glavobolje, promjene raspoloženja. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika, pod uticajem nestabilnog vremena, djelimično će se pogoršati i u večernjim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube