Najnovije vijesti

Servisne informacije za 24.09.2023.

24/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 24.09.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:27 zalazi u 18:48 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 85 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 12 beba, pet djevojčica i sedam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nesreća u ulici Sarajevska.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 13°C. Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Postepena stabilizacija, izraženije u drugom dijelu dana, povoljno će djelovati na većinu stanovništva. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Obzirom da će temperature zraka opasti, biće osjetno svježije, stoga je neophodno biti oprezniji, naročito u jutarnjim satima. U nastavku dana ugodnije, sa blagim zatopljenjem. U Hercegovini i na jugozapadu, uz povremeno jaku buru, čemu bi osjetljive osobe trebale posvetiti pažnju, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube