Najnovije vijesti

Servisne informacije za 24.11.2022.

24/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 24.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:49 zalazi u 16:16 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji i saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 5°C, atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost zraka 73%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 9°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. U prijepodnevnim satima, osjet hladnoće, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, biće izraženiji, stoga je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, te reducirati boravak na otvorenom. U Hercegovini sunčanije, pri tome i svježije nego je uobičajeno. Kao rezultat stabilizacije vremena, opšta slika dodatno će se, širom zemlje, popraviti u drugom dijelu dana. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se postepeno umanjiti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube