Najnovije vijesti

Servisne informacije za 25.02.2024.

25/02/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 25.02.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:27 zalazi u 17:33 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 133 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima je povrijeđeno pet osoba te dva krivična djela, teška krađa i krađa. Jedan slučaj evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost 82%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 14°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su loše. Nestabilno vrijeme i južina, uz neuobičajeno visoke temperature, negativno će djelovati na hronične bolesnike, naročito osobe sa kardiovaskularnim problemima, stoga bi trebali biti oprezniji i umanjiti aktivnosti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti, u noći problemi sa snom. Uticaj promjene još uvijek će biti izraženiji u Hercegovini i na zapadu Bosne (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube