Najnovije vijesti

Servisne informacije za 25.07.2023.

25/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 25.07.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:17 zalazi u 20:28 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 66 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna kriminalna radnja, provalna krađa. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u ulici Šehitluci i od 11:40 do 13:40 sati R-463 u mjestu Sibovac. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 23°C, atmosferski pritisak 981 mb, relativna vlažnost 80%, puše slab vjetar južnog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno. Poslije podne i tokom noći pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka 31 do 33°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Vrućina i natprosječne temperature zraka remetiće opštu sliku tokom cijelog dana. Preporučljivo je maksimalno reducirati boravak na otvorenom i izlaganje jačim naporima. Planirane aktivnosti trebalo bi provoditi u jutarnjim satima, poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem i konzumirati dovoljno tečnosti. U noćnim satima mogući su problemi sa snom, usljed nedostatka svježine. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube