Najnovije vijesti

Servisne informacije za 25.12.2021.

25/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 25.12.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:17, a zalazi u 16:15, obdanica traje 8:58 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 68 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, u Zelinji Donjoj sa jednom pvrijeđenom osobom, te u Ledenicama Gornjim i ul. 6. bataljona sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. 3 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola na području grada Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 12 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 981 mb, relativna vlažnost vazduha 62 %, puše slab Z vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas oblačno sa kišom slabog do umjerenog intenziteta. Najviša dnevna temperatura od 13 do 15 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike su nepovoljne. Pogoršanje praćeno padavinama, uz neuobičajeno visoke temperature i povremene jače udare juga, postepeno će zahvatiti cijelu zemlju. Hronični bolesnici trebali bi reducirati aktivnosti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Nešto ugodnije, uz niže temperature, biće u centralnim dijelovima zemlje, sa dolaskom noći i ovdje će se opšta slika pogoršati.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube