Najnovije vijesti

Servisne informacije za 25.12.2022.

25/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 25.12.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:17 zalazi u 16:15 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 109 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Evidentirana su dva slučaja u rubrici “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost zraka 76%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima i mogućim kratkotrajnim slabim padavinama. Najviša dnevna temperatura zraka 13 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Uz duže sunčane intervale i porast temperatura tokom dana, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u jutarnjim i večernjim satima. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Hronični bolesnici, posebno asmatičari mogli bi imati tegobe zbog magle i povećane zagažđenosti zraka. Savjetujemo da boravak na otvorenom smanje na minimum uz adekvatnu zaštitu disajnih organa. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube