Najnovije vijesti

Servisne informacije za 25.12.2023.

25/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 25.12.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:17, a zalazi u 16:15, obdanica traje 8:58.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 120 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija na gašenju požara.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata dogodila su se 2 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 10 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost vazduha 43 %, puše slab J vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 od 20 °C.

Biometeorološka prognoza – Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina ljudi biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom prohladnih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti. Prije podne, mjestimično je moguća i pojava dugotrajnije magle, što će usporiti porast temperature, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u ovom periodu. Danju sunčanije i ugodnije u cijeloj zemlji.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube