Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.01.2022.

26/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.01.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:07 zalazi u 16:51 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 73 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Stanje na putevima – zbog niskih jutarnjih temperatura poledica se može očekivati na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 1°C , atmosferski pritisak 1000 mb, relativna vlažnost zraka 56%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su i dalje loše. Stabilno, ali i vrlo hladno vrijeme, naročito tokom jutra i večeri, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba. Rizične grupe stanovništva poput hroničnih bolesnika, starijih, trudnica i djece trebali bi maksimalno reducirati boravak na otvorenom i posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura. Povećana naoblaka u Bosni, dodatno će kvariti opštu sliku. U Hercegovini i na jugozapadu zemlje sunčanije i ugodnije, pri tome prohladno, stoga je poželjno planirane aktivnosti provoditi u toplijem dijelu dana. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube