Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.02.2023.

26/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.02.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:25, a zalazi u 17:34 obdanica traje 11:09 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 115 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – usljed intenzivnih sniježni padavina tokom noći, više naselja u južnom i sjevernom dijelu područja grada Gradačca je jutros bez struje. Otklanjanje kvarova na dalekovodima je u toku.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježeno je 1 narušavanje javnog reda i mira, a radi se o omalovažavanju ovlaštene službene osobe.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 0 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 980 mb, relativna vlažnost vazduha 99 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu oblačno uz slabe do umjerene sniježne padavine. Najviša dnevna temperatura od 0 do 2 °C.

Biometeorološka prognoza – Hladno vrijeme u cijeloj zemlji, uz kišu i snijeg, uzrokovaće probleme većini populacije. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Učesnicima u saobraćaju preporučujemo oprezniju vožnju. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, trudnica, starijih osoba i djece.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube