Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.04.2022.

26/04/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.04.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:38 zalazi u 19:50 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 84 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, sedam djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jadno narušavanje javnog reda i mira a radi se o omalovažavanju službene osobe. Jedan slučaj je evidentiran u rubrici “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati R-465 Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencije gašenja požara. U Mionici 3 je gorio automobil na kojem je pričinjena značajna materijalna šteta. Vatrogasci su intervenisali u priodu od 11:55 do 13:00 sati. Od 13:20 do 14:30 sati vatrogasci su imali jednu tehničku intervenciju.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – za sutra (27.04.2022. godine) najavljena su planska isključenja električne energije. Koja će naselja i u kojem terminu biti bez struje saznajte OVDJE

Jutarnja temperatura u Gradačcu 13°C. Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno sa kišnim pljuskovima.  Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 20°C.

Biometeorološka prognoza: Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, izraženije u prvom dijelu dana, stabilnije vrijeme i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. U poslijepodnevnim satima opšta slika će se, usljed lokalnih pljuskova, djelimično pokvariti. Nešto izraženiji osjet sparine, mogao bi uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, nervoze. Koncentracija polena alergogenih vrsta, prije svih breze, također će biti povećana, stoga je poželjno biti oprezniji. (FHMZ)

Radio Gradačac Foto: Sead Osmičić

Comments are closed.

YouTube