Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.05.2023.

26/05/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.05.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:04 zalazi u 20:25 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 78 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u ulici Šehitluci i od 11:40 do 13:40 sati R-465a u mjestu Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 18°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost 50%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa kišnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka 25 do 28°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su loše. U Bosni većim dijelom dana, usljed izraženije nestabilnosti, u Hercegovini i na jugozapadu, nakon vedrijeg i ugodnijeg jutra, sa poslijepodnevnim satima i promjenom vremena, kod osjetljivih osoba će povremeno dolaziti do jačanja tegoba. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, nesanice, malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od jačih napora. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube