Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.06.2022.

26/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.06.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:55 zalazi u 20:43 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 89 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, dvije djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda slijetanja s kolovoza na magistralnom putu Gradačac-Ormanica u Vučkovcima. Dvije osobe su povrijeđene.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 19:50 do 21:40 sati M-1.9 Ledenice Donje.. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. U periodu do 06.07.2022. godine će se vršiti kontrolni pregled, testiranje cjevovoda i primopredaja novoizgrađenih cjevovoda i objekata vodovodnog sistema na južnom dijelu područja grada. Prilikom ovih radova će dolaziti do isključenja rada izvorišta, te je moguće da će doći nestanka vode u određenim naseljima i ulicama. 

Jutarnja temperatura u Gradačcu 23°C, atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost zraka 67%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano, toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 31°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao u proteklom periodu, uz relativno povoljne biometeorološke prilike većim dijelom dana. Nakon svježijih jutarnjih sati, sa porastom temperatura i nešto izraženijim osjetom sparine poslije podne, kod osjetljivih osoba su moguće pojačane tegobe, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Također, usljed visokih vrijednosti UV indeksa poželjno je izbjegavati duže boravke na suncu. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube