Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.09.2022.

26/09/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.09.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:30 zalazi u 18:44 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno  deset beba, dvije djevojčice i osam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo nasilničkog ponašanja i jedna saobraćajna nezgoda na magistrlnom putu M-1.9 u Vučkovcima u kojoj su tri osobe povrijeđene. Evidantirana su tri slučaja u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo i u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati R-465a Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 18°C, atmosferski pritisak 980 mb, relativna vlažnost zraka 66%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno, poslije podne sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 do 19°C.

Biometeorološka prognoza: Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i južinom, uslovljava lošiju biometeorološku prognozu. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se pojačati. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, promjene raspoloženja, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Temperature zraka će porasti, što bi trebalo malo umanjiti negativne efekte promjene vremenskih prilika. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube