Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.09.2023.

26/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.09.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:30 zalazi u 18:44 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 68 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 10 beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentiran jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 u ulici VI bataljona. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 16°C. Jutro malo do umjereno oblačno sa maglom. U drugom dijelu dana pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon svježijeg jutra, danju će otopliti i uz sunčane intervale većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. U Bosni, nešto duže zadržavanje naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Opšta slika će, sa više sunca, većim dijelom dana biti ljepša u Hercegovini. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube