Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.11.2022.

26/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.11.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:51, a zalazi  16:16 obdanica traje 9:25 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 55 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata evidentirano je 1 narušavanje javnog reda i mira i 1 krivično djelo nasilja u porodici u ulici Hazna u Gradačcu. 

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola u saobraćaju na području grada Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je  2°C (u 8 h), atmosferski pritisak 997 mb, relativna vlažnost vazduha 96 %, puše slab S vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu oblačno i maglovito uz moguće kraće sunčane periode, bez padavina. Najviša dnevna temperatura od 6 do 8 °C.

Biometeorološka progoza – Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će preovladavati stabilno vrijeme, bez većih oscilacija, hladna jutra i noći bi mogli dovesti do jačanja tegoba kod hroničnih bolesnika, naročito astmatičara i osoba sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, zaštiti od nižih temperatura, te izbjegavati pretjerane aktivnosti na otvorenom. Sa noćnim satima opšta slika dodatno će se pogoršati, usljed povremenih, ne suviše jakih padavina.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube